Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.



Znojemská pečeně

 

750 g hovězího masa, 6 dkg slaniny, 6 dkg sádla, 3 dkg chleba, hl. mouka, sůl, pepř, 1 cibule, kořenová zelenina

 

      Hovězí nízký bok opereme, naklepeme, osolíme, opepříme, prošpikujeme slaninou a potřeme rozstrouhanou cibulí. Do hrnce dáme 6 dkg tuku, na kostky nakrájenou zbylou slaninu a nakrájenou kořenovou zeleninu a osmažíme do růžova. Pak navrch položíme připravené maso, přidáme kousek strouhaného chleba, podlijeme vařící vodou a upečeme. Při. pečení podléváme opět vařící vodou, pak maso obrátíme, poklicí již nepřikrýváme a dopečeme. Upečené vyjmeme, nakrájíme na díly a srov­náme na mísu. Šťávu zahustíme moukou, podu­síme, procedíme, část nalijeme na maso a zbytek podáváme zvlášť v omáč­níku



Celkem je v databázi 53 receptů.
Puding z telecího masa
Játrový puding
Srdce na špeku
Telecí játra na víně
Řízek v těstíčku
Srdce na paprice
Játra na víně
Dušené ledvinky
Plněné telecí (hovězí) hrudí
Telecí závin
Plněné hovězí plátky
Svíčková pečeně s uzeným masem
Roštěnky na pivě
Hovězí plátky po provensálsku
Španělští ptáčci
Italské řízky
Italské přírodní řízky s olivami
Hovězí guláš
Filet po myslivecku
Beefsteaky na víně
Beefsteak
Roastbeef
Znojemská pečeně
Italská pečeně
Telecí kořínek
Hovězí pečeně
Hovězí od oběda na cibulce s rýží
Hovězí dršťky s kyselou smetanou
Smažené vemeno
Brzlík
Hovězí jazyk
Dršťková polévka
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)