Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.



Italské řízky

 

0,5 kg telecího masa, 15 dkg šunky, 0,5 kg dýně, 14 dkg másla, 10 dkg ementálu, mletý pepř, hl. mouka

 

Na 4 řízky potřebujeme 4 plátky šunky a přibližně 0,5kg očištěné a oloupané dýně. Řízky, jen lehoučce vyklepané, osolíme, lehce opepříme, obalíme v mouce a osmažíme v pánvi na hod­ně rozpáleném másle, po obou stranách do růžova. Mezitím dáme do hrnce 4 dkg másla, necháme zpěnit, přidáme drobně nakrájenou nebo hrubě strouhanou dýni, 4 lžíce horké vody, špetku soli a za stálého míchá­ní dusíme přibližně 15minut do měkka. Ementálský sýr jemně nastrou­háme; polovinu sýru přidáme do měkké dýně, kterou podle potřeby do­solíme. Na podlouhlou mísu z ohnivzdorného porcelánu položíme 4 plátky šunky, tence potřené máslem, na ně položíme osmažené řízky, zalijeme kaší z dýně a povrch posypeme druhou polovinou strouhaného ementál­ského sýru. Vše posypeme asi 4-5 dkg na kousky nasekaného másla a dáme asi na 10 minut do trouby zapéci, aby povrch lehce zežloutl. Na stůl podáváme v míse, v níž jsme řízky zapekly, aby nevychladly.



Celkem je v databázi 51 receptů.
Puding z telecího masa
Játrový puding
Srdce na špeku
Telecí játra na víně
Řízek v těstíčku
Srdce na paprice
Játra na víně
Dušené ledvinky
Plněné telecí (hovězí) hrudí
Telecí závin
Plněné hovězí plátky
Svíčková pečeně s uzeným masem
Roštěnky na pivě
Hovězí plátky po provensálsku
Španělští ptáčci
Italské řízky
Italské přírodní řízky s olivami
Hovězí guláš
Filet po myslivecku
Beefsteaky na víně
Beefsteak
Roastbeef
Znojemská pečeně
Italská pečeně
Telecí kořínek
Hovězí pečeně
Hovězí od oběda na cibulce s rýží
Hovězí dršťky s kyselou smetanou
Smažené vemeno
Brzlík
Hovězí jazyk
Dršťková polévka
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)