Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.



Beefsteak

 

0,5- 1 kg hovězího zadního nebo svíčkové, sůl, pepř, mouka, máslo

 

Maso nařežeme špalíčky masa asi 1-2 cm silné, osolíme, opepříme, hranou nože několikrát naklepe­me a na obou stranách pomoučíme. Na omeletní pánev dáme rozpálit (na 1 beefsteak) lžičku másla, do něhož pak dáme maso a vidličkou jím stále pohybujeme, aby se máslo nepřipálilo; za 2-4 minuty je obrátíme na druhou stranu a necháme opět prudce 2 minuty dopéci. Opečené maso vyjmeme na talíř, zbylou šťávu (máslo) zalijeme 2 lžícemi vývaru a ne­cháme přejít varem. Omáčku ochutnáme a procedíme pod beefsteak, aby zůstalo maso nahoře opečené. Chceme-li míti beefsteaky hodně vypečené, mačkáme je zlehka při opékání nad pánví drátěným mačkátkem na bram­bory a necháme ještě asi 5 minut dopéci.



Celkem je v databázi 63 receptů.
Puding z telecího masa
Játrový puding
Srdce na špeku
Telecí játra na víně
Řízek v těstíčku
Srdce na paprice
Játra na víně
Dušené ledvinky
Plněné telecí (hovězí) hrudí
Telecí závin
Plněné hovězí plátky
Svíčková pečeně s uzeným masem
Roštěnky na pivě
Hovězí plátky po provensálsku
Španělští ptáčci
Italské řízky
Italské přírodní řízky s olivami
Hovězí guláš
Filet po myslivecku
Beefsteaky na víně
Beefsteak
Roastbeef
Znojemská pečeně
Italská pečeně
Telecí kořínek
Hovězí pečeně
Hovězí od oběda na cibulce s rýží
Hovězí dršťky s kyselou smetanou
Smažené vemeno
Brzlík
Hovězí jazyk
Dršťková polévka
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)