Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.



Hovězí dršťky s kyselou smetanou

1 kg vařených drštek, 3 kdg sádla, cibule, zakysaná smetana, hl. mouka, citronová šťáva, citronová kůra, bobkový list, nové koření, celý pepř, hřebíček

 

V hrnci osmažíme na sádle na jemno nakrájenou cibuli, přidáme vařené drštky a trochu je opečeme. Podle potřeby je můžeme podlít vývarem. Zvlášť vaříme 1 bobkový list, špetku tymiánu, 4 nová koření, 6 pepřů, 1 hřebíček a kousek citronové kůry. Dobře povařené koření procedíme do omáčky a přidáme zakysanou smetanu, do které jsme přidali lžíci hladké mouky. Povaříme do zhoustnutí. Podle chuti můžeme přidat několik kapek citronové šťávy nebo lžíci vinného octa a přisolíme. Jako přílohu lze podávat kynutý knedlík.



Celkem je v databázi 51 receptů.
Puding z telecího masa
Játrový puding
Srdce na špeku
Telecí játra na víně
Řízek v těstíčku
Srdce na paprice
Játra na víně
Dušené ledvinky
Plněné telecí (hovězí) hrudí
Telecí závin
Plněné hovězí plátky
Svíčková pečeně s uzeným masem
Roštěnky na pivě
Hovězí plátky po provensálsku
Španělští ptáčci
Italské řízky
Italské přírodní řízky s olivami
Hovězí guláš
Filet po myslivecku
Beefsteaky na víně
Beefsteak
Roastbeef
Znojemská pečeně
Italská pečeně
Telecí kořínek
Hovězí pečeně
Hovězí od oběda na cibulce s rýží
Hovězí dršťky s kyselou smetanou
Smažené vemeno
Brzlík
Hovězí jazyk
Dršťková polévka
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)